Technisch gezien zijn L-bandantennes een soort VSAT, maar over het algemeen wordt de classificatie van FSS gebruikt om VSAT-systemen (meestal C-band, Ka-Band en Ku-band) te onderscheiden van L-bandsystemen van Inmarsat ( wettelijk geclassificeerd als MSS ).

GMDSS: Sedert januari 2020 zijn er twee gecertificeerde aanbieders van GMDSS-satellietdiensten: Inmarsat en Iridium Communications. De certificering van Iridium in 2020 maakte een einde aan een monopolie op de levering van het satellietgedeelte van maritieme nooddiensten dat voorheen in het bezit was van Inmarsat sinds het systeem in 1999 operationeel werd.

Waarom heb je L-Band nodig?

L-Band-verbindingen hebben doorgaans een veel grotere geografische dekking dan Ka-Band- en Ku-Band-oplossingen en hebben geen last van regendemping. L-Band-terminals zijn goedkoper in aanschaf, maar veel duurder als het gaat om datacommunicatie.

L-Band-snelheden zullen niet hoger zijn dan 700 Kbps (Certus) en zijn meestal een fractie daarvan en kosten tot 10-15 USD per MB (niet GB). Dit kan snel heel erg duur worden, maar als je dit in zeldzame gevallen nodig hebt en hoge snelheid niet vereist is, kan dit de oplossing zijn waarnaar je op zoek bent

Back-up verbinding

Vaak worden FBB (Inmarsat FleetBroadBand) en Iridium Certus gebruikt als back-up voor het VSAT-hoofdsysteem, zodat wanneer er een VSAT-storing is (defect, mastblokkering, weer of andere incidentele obstakels) je toch nog steeds een, zij het langzamere en duurdere, verbinding kunt hebben om alles te verzenden wat nodig is.

L-Band-verbindingen worden aanbevolen als externe toegang tot het VSAT-systeem, zodat elk probleem met de VSAT mogelijk kan worden opgelost door een technicus op afstand, wat reiskosten en interventietijd bespaart.

Polaire dekking

Geostationaire VSAT-satellieten kunnen niet worden gebruikt in poolgebieden vanwege de lage elevatiehoek waardoor het satellietsignaal die gebieden niet kan bereiken. Als je dekking nodig heeft in deze gebieden, dan zijn Iridium’s LEO-satellieten (Low Earth Orbit) waarschijnlijk de oplossing voor jou.

Over Iridium

Iridium Certus is de langstlopende aanbieder van satelliettelefoons en -netwerken. Ze hebben “echt wereldwijde dekking” en zijn de enige aanbieder die het Noordpoolgebied, Antarctica en beide polen bestrijkt.

Lichtgewicht, duurzaam en eenvoudig te installeren, de onopvallende omnidirectionele satellietantenne kan eenvoudig op elke geschikte locatie aan dek worden gemonteerd en is bestand tegen de effecten van bijna elke maritieme omgeving.

Iridium Certus is het serviceplatform dat wordt aangedreven door de $ 3 miljard Iridium NEXT-constellatie. Met een compromisloze dekking en een bereik van snelheden tot 1,4 Mbps, levert Iridium Certus wereldwijde, betrouwbare diensten op bedrijfsniveau en biedt het de mogelijkheid om mobiele satellietcommunicatie opnieuw te definiëren.

Veelzijdig

Iridium Certus is gebouwd om een ​​innovatief portfolio van partnerproducten te ondersteunen en te voldoen aan een breed scala aan luchtvaart-, maritieme en landmobiele communicatiebehoeften. Het multiserviceplatform biedt gebruikers de spraak-, data- en broadcastopties die ze nodig hebben om te voldoen aan de steeds toenemende eisen van mobiele operationele communicatie.

Of jouw toepassing nu groot of klein is, hoge of lage snelheid, Iridium Certus kan worden gebruikt om de juiste service te leveren voor jouw zakelijke behoeften.

Enterprise Grade

Iridium Certus geeft je de gemoedsrust dat steeds aan jouw operationele behoeften zal worden voldaan. Met uitzonderlijke beschikbaarheid en volledig schaalbare hoogwaardige oplossingen, zorgt het betrouwbare, wereldwijde netwerk van Iridium ervoor dat jouw missie- en bedrijfskritische capaciteiten worden ondersteund.

Het serviceaanbod van Iridium zal in de loop van de tijd ook met uw bedrijf meegroeien. Via een reeks best-in-class terminals biedt Iridium Certus een volledig scala aan diensten – push-to-talk, streaming data, data-uitzending en veiligheidsdiensten – allemaal gebouwd op één enkel platform.

Wanneer je uitbreidt naar nieuwe regio’s, jouw gebruikersvolume vergroot of je hogere datasnelheden nodig hebt om jouw applicaties te ondersteunen, groeit Iridium Certus met jouw onderneming mee om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment over de juiste oplossing beschikt.

Mobiel

Iridium Certus heeft een revolutie teweeggebracht in de mobiele draadloze communicatie. Innovatieve, lichtgewicht oplossingen, gecombineerd met de toegevoegde snelheid en kracht van Iridium NEXT, maken het gemakkelijk om onderweg verbinding te maken. Van toepassingen voor voertuigen tot draagbare, door mensen in te pakken oplossingen, we maken breedband echt mobiel op een manier die geen enkele andere satellietaanbieder kan.

Betrouwbaar

De unieke overlappende architectuur van Iridium NEXT zorgt voor beschikbaarheid, redundantie en bereik waar geen ander aan kan tippen. In tegenstelling tot verre geostationaire satellietnetwerken die het geografische gebruik beperken en onderhevig zijn aan degradatie van de dienstverlening bij slecht weer, opereert Iridium Certus vanuit een netwerk van 66 satellieten in een lage baan om de aarde die overal ter wereld diensten verlenen, zelfs bij slechte weersomstandigheden, zonder compromissen.

Globaal

Iridium® staat op zichzelf als het enige echt pole-to-pole satellietnetwerk. Door een verknoopte en overlappende “mesh”-architectuur, betekent de wereldwijde dekking van Iridium dat u nooit buiten bereik bent, ongeacht uw locatie. Door dit krachtige netwerk te gebruiken als de ruggengraat voor service, is Iridium Certus klaar om de norm te stellen voor communicatie en connectiviteit op afstand voor ondernemingen, overheden en individuen die hun gebruik van mobiele netwerken naar afgelegen gebieden willen uitbreiden.

Iridium Certus Terminal

Blijf verbonden met de krachtigste Iridium Certus-terminal die er is.

De Intellian C700 maritieme satellietterminal maakt gebruik van het Iridium Certus-netwerk van 66 Low-Earth Orbit (LEO)-satellieten, voor communicatie van pool tot pool.

Met zijn beste RF-prestaties in zijn klasse, kan de C700 out-of-the-box uplink-snelheden van 352 Kbps en downlink-snelheden van 704 Kbps leveren, met even indrukwekkende RF-efficiëntie bij lage elevatiehoeken dankzij de unieke 12-patch phased array antenne ontwerp. Het ondersteunt tegelijkertijd drie hoogwaardige telefoonlijnen met een lage latentie; en als een solid-state antenne zonder bewegende delen binnenin, is de C700 bijzonder robuust en vereist hij geen gepland onderhoud gedurende zijn levensduur.

De meest geavanceerde maritieme terminal van Iridium Certus

De geavanceerde prestaties van de C700 bieden klanten in alle markten de flexibiliteit om de C700 in te zetten als primaire communicatieantenne of als aanvulling op een VSAT-systeem voor naadloze redundantie.

 • Echte wereldwijde dekking
 • Iridium LEO-netwerk van 66 satellieten
 • Pool tot Pool dekking
 • Lage baan om de aarde, sterkere signalen
 • Lage latentie, hoge snelheid en altijd aan
 • Klaar voor GMDSS

Beste prestaties in zijn klasse

 • Gebruik van een 12 element patch phased-array antenne voor maximale dekking
 • Krachtige H2-antenneversterker voor uplinksnelheid van 352 Kbps
 • Uitstekende prestaties tijdens elke beweging van het schip en lage elevatiehoeken van de satelliet
 • VSAT-compagnon voor out-of-band beheer, ondersteunt meerdere gebruikers
 • Optimale overdracht van satelliet en straal voor naadloze spraak- en dataconnectiviteit

De perfecte VSAT-partner

 • VSAT + C700 Gebundelde pakketten beschikbaar
 • Gegevenscommunicatiedoorvoer – 352 Kbps omhoog, 704 Kbps omlaag
 • Out-of-band beheer
 • Krachtige API maakt volledige integratie met Smart Boxes mogelijk
 • 19″ Rack-mount versie beschikbaar

Alles-in-één-terminal

 • Ingebouwde Analog Terminal Adapter (ATA) voor het aansluiten van analoge telefoons en PABX aan boord
 • Ingebouwde Power-over-Ethernet (PoE) voor het voeden van IP-apparaten, SIP-telefoons, draadloze toegangspunten
 • Ingebouwd telefoonschakelsysteem voor privé automatisch filiaal (PABX)
 • Ingebouwde router die meerdere gebruikers van de terminal ondersteunt
 • Ingebouwde firewall voor cyberveilige verbindingen
 • Ingebouwd WAN voor de goedkoopste routering van dataverkeer via 3G/4G of soortgelijke diensten
 • ingebouwde Wi-Fi
 • Klaar voor GMDSS

Verbeterde cyberbeveiliging

 • Ingebouwde firewall
 • HTTPS, TLS-certificaat
 • Data encryptie

Geavanceerde spraakoplossing

 • Mogelijkheid tot Soft PABX & LTE-interface
 • 3 spraaklijnen in HD-kwaliteit
 • Tot 16 SIP-telefoons
 • Tot 2 analoge telefoons
 • 3G/4G/LTE WAN-poort

Nu beschikbaar

Iridium Certus Data en Spraakbundels