Bij de keuze van een data bundel en bijbehorende SIM kaart is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten kaarten die op de markt zijn. Hoofdzakelijk wordt er een onderscheid gemaakt tussen gestuurde en niet gestuurde SIMs.

Gestuurd of Niet-Gestuurd

Niet-gestuurde SIM kaarten hebben geen logica op de simkaart die de voorkeur geeft aan een bepaalde provider, tenzij dit manueel wordt ingesteld. Hierdoor heeft de simkaart geen primair netwerk.

Het voordeel van het gebruik van een niet-gestuurde simkaart is dat geen enkel individueel netwerk voorrang heeft. De SIM kaart zal een verbinding opzetten met de Telecom operator die in op deze locatie de beste service biedt en kan er naadloos tussen verschillende netwerken worden gewisseld.

Het voordeel van het gebruik van niet-gestuurde SIM is dat ze flexibeler en effectiever zijn. En ze zijn erg gunstig voor implementatie van wereldwijde IoT/M2M-toepassingen.

Gestuurde SIM kaarten gebruiken het ene primaire netwerk dat alleen naar het andere stuurt als het geen verbinding kan maken met het eigen netwerk. Dit ene primaire netwerk heeft de voorkeur boven alle andere netwerken die mogelijk beschikbaar zijn. Een gestuurde simkaart geeft geen prioriteit aan de sterkste beschikbare verbinding.

Pool-baar vs. Niet-Pool-baar

Poolbare SIM kaarten kunnen samen op meerdere apparaten worden gebruikt. Zo beschikken SIM kaarten die in een pool zitten over de volledige data hoeveelheid van de pool. Dit kan voordelig zijn wanneer algemeen geweten is hoeveel data over een hele vloot wordt verbruikt maar dit verbruik niet steeds van hetzelfde schip komt.

Niet-poolbare SIM kaarten zijn beperkt tot hun eigen individuele data bundel

Satmarin BIG SURF SIMs

We proberen onze aanbiedingen zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om dit te bereiken hebben we 3 type Bundels:

BIG Surf SIM: Operator specifieke bundels (gestuurd)

BIG Surf PRO: Niet gestuurde multi operator bundels

BIG Surf POOL: Niet gestuurde multi operator bundels in een pool

Binnen de bundels kunnen regio, volume en duurtijd individueel gekozen worden.